© Foto: Kapel op 't Rijsselt

Na een roerige periode is de Kapel op ’t Rijsselt in Eefde verheugd te kunnen meedelen dat er ook in het nieuwe seizoen 2024/2025 mooie concerten kunnen worden geboden. ”Daar zijn we vooral erg blij mee omdat we in dat seizoen het 30-jarig jubileum vieren van onze concertserie” aldus een woordvoerder van het Kapel.

Het jubileumconcert zelf vindt plaats op 8 september en zal worden verzorgd door Barokorkest La Sorpresa met daarin meerdere topmusici uit de regio. Het streven van de Kapel is er altijd op gericht geweest om met een gevarieerde programmering een zo breed mogelijk publiek te bereiken, met dit jubileumconcert wordt dit onderstreept. In het concert zullen de mooiste drie (van de zes) Brandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach te horen zijn. Deze hoogtepunten van de klassieke muziek staan zelfs hoog in de top-10 van mensen die zelf niet zo makkelijk de drempel van een concertzaal overstappen. Omdat Bach bij geen enkel van deze concerten gebruik maakt van dezelfde instrumentcombinatie is er een groot orkest nodig. De muziek is dan ook niet vaak in de concertzaal te horen.

Bij een jubileumseizoen 30 jaar Kapel hoort naast een jubileumconcert natuurlijk ook een ambitieuze programmering. ”We hopen dat met de concerten in dat seizoen te kunnen waarmaken. In ieder geval hebben we ons weer laten leiden door een streven naar variatie, kwaliteit en een kritisch oog voor originaliteit” aldus de muziekprogrammeur van Kapel op ’t Rijsselt.