Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg is door naar de finaleronde van de ANWB-verkiezing ‘het allermooiste kasteel van Nederland’. Het Achterhoekse kasteel behoort volgens meer dan 25.000 mensen tot een van de vijf mooiste kastelen van Nederland, zo schrijft REGIO8.

“We zijn alvast trots op deze mooie nominatie”, aldus Anja Kuiperij van Kasteel Huis Bergh. “En nu gaan we natuurlijk voor goud! We danken een ieder die op ons heeft gestemd en degenen die zich afgelopen weken hebben ingezet om zo veel mogelijk stemmen voor ons kasteel te verzamelen.” Aan de hand van publieksstemmen is de top vijf samengesteld. In de finaleronde beslist een vakjury welk kasteel de prijs in de wacht sleept. Naast Huis Bergh maken Kasteel Westhove, Kasteel Hoensbroek, Kasteel de Haar en Kasteel Doorwerth kans op de eretitel.

Het Montferlandse kasteel was niet de enige Achterhoekse inbreng in de top vijftig. Ook Kasteel Ruurlo werd door de ANWB, de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, organisators van de verkiezing, genomineerd. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 6 juni, de Dag van het Kasteel.

Foto: REGIO8