De Gelderse Keepersschool (GKS) van Edwin Susebeek die eerder in Veldhoek zat, is hals over kop verhuisd naar de velden van SV Westendorp. Vol trots presenteerde de oud-keeperstrainer van De Graafschap voor de zomer zijn nieuwe plek in Borculo, maar de velden hadden niet de juiste bestemming.

“Toen we dachten dat het allemaal geregeld was, bleek dat er geen sportbestemming op de velden zat”, verzucht Susebeek, die hoopte bij Buitencentrum Kerkemeyer een nieuwe definitieve plek te vinden na zijn vertrek uit de Veldhoek. Het was een klap voor de keeperstrainer, Susebeek overwoog zelfs te stoppen met zijn bekende opleidingsinstituut voor keepers: “Na meer dan twintig jaar heb ik daar nu echt over getwijfeld. Ik had maar vijf weken de tijd en moest een nieuwe accommodatie hebben. Verplaatsen door de regio was ook geen optie, maar uiteindelijk is het rondgekomen. Dat is de verdienste van SV Westendorp.”

Want bij de amateurclub in Oude IJsselstreek was nog ruimte op de velden omdat het eerste elftal is teruggetrokken uit de competitie. Susebeek heeft een overeenkomst voor vijf jaar getekend, waarbij na drie jaar een evaluatie volgt. “Maar ik ga ervanuit dat we hier nog lang blijven”, aldus de eigenaar van de GKS, die blij is dat hij na de nodige hectiek is gestart met het nieuwe seizoen. “Waar we normaal een half jaar over doen qua verhuizen, hebben we het nu in drie weken gedaan”, zegt Susebeek, die trots is op zijn medewerkers. “Het was een megaklus, ze hebben het onmogelijke waargemaakt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8