De Doesburgse kermis wordt vanaf komend jaar mei niet meer in de binnenstad gehouden, maar bij de Turfhaven. De gemeente heeft besloten de kermis te verplaatsen, omdat uit onderzoek van de brandweer blijkt dat er in de binnenstad te veel risico’s zijn. De kermis staat al jaren in de binnenstad van Doesburg, maar de brandveiligheidseisen zijn steeds strenger geworden, zo schrijft Omroep Gelderland.

Volgens de brandweer is de locatie slecht bereikbaar voor hulpdiensten, mocht er bijvoorbeeld brand uitbreken. Bovendien is er het risico op overslaan naar andere panden aanwezig. Uiteindelijk is in overleg tussen gemeente, brandweer en politie de Turfhaven in beeld gekomen als alternatief. Volgens de gemeente is deze plek erg geschikt vanwege de ruimte en omdat de omgeving weinig hinder zal ervaren. Omdat de Turfhaven aan het water ligt, zullen er extra veiligheidsmaatregelen genomen worden.

Veel inwoners reageren op social media teleurgesteld en boos op de verplaatsing: “Dit wordt het einde van de kermis in Doesburg”, zegt iemand. Maar anderen hebben begrip: “We hebben weleens tegen elkaar gezegd: ‘als er een ongeluk gebeurt of brand uitbreekt is het leed niet te overzien’. Verplaatsen is denk ik dus goed. ” Vooralsnog gaat het wel om een proef en zal het daarna geëvalueerd worden.

© Foto: Omroep Gelderland