Het is feest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Er zijn weer lammetjes geboren. Dat vieren ze op zaterdag 25 maart van 10:00 tot 14:00 uur tijdens de ‘OERRR Lammetjesdag’. De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben samen leuke activiteiten voorbereid.

Ook dit jaar is er op de Lammetjesdag van alles te beleven. Wandel rondom de schaapskooi (waar de lammetjes te zien zijn), doe de speurtocht “Brammetje het Lammetje” of trek de schoenen en sokken uit voor een tocht over het blote voetenpad. Bij de schaapskooi kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje, verzorgd door vrijwilligers van Schaapskudde de Belhamel. Er is een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boswachters en herder. In de wei tegenover de kooi zijn er, op gezette tijden, demonstraties ‘schapendrijven’ door de herder. Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. De schaapskudde helpt ook bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.

Tickets zijn te boeken op oerrr.nl/lammetjesdagen. Natuurmonumenten en OERRR leden hebben gratis toegang, kinderen van niet leden betalen € 2,50 per kind. Er kunnen tijdsblokken worden gereserveerd, voor spreiding van drukte. Per tijdsblok van 1 uur is er ruimte voor 200 bezoekers. De totale duur van de activiteit is ongeveer anderhalf uur. Let op, zonder ticket is er geen toegang. Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel. Parkeren kan in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt.

© Foto: De Belhamel