Het park Berkenhof in Megchelen is vrijdag en zaterdag omgetoverd tot het grote licht festijn ‘De Belevenis.’ Na een jaar van afwezigheid, is er dit jaar flink uitgepakt aldus REGIO8.

Zo’n dertig vrijwilligers hebben geholpen om het festijn, met het thema ‘Reis rond de wereld’, te realiseren. Zo hebben ze geholpen om zes kilometer aan stroomkabels te leggen voor de luidsprekers en lampen, die worden aangestuurd door mengtafels. “Die zorgen ervoor dat de lampen het juiste signaal krijgen, waardoor ze op tijd op rood of groen, of uit en aan gaan.” Op zaterdag stond de teller om 20.00 uur al op ongeveer 2500 bezoekers. Bezoekers hebben enige tijd in de file gestaan voor ze naar binnen konden. “Ik heb ongeveer twintig minuten in de file gestaan om hier te komen”, laat bezoeker Frank Dellemann weten. “Het is echt bijzonder, op Google Maps zie je dat er richting Megchelen een file staat”, vertelt Spierings. “Dat zie je niet zo vaak, maar hebben we wel veroorzaakt met onze belevenis.”

Op het festijn zijn uitgelichte bomen en vijvers, maar ook kramen met lekkernijen te vinden. Voor iedere leeftijd is er iets te beleven. Volgens bezoekers was het festijn het wachten in de file dan ook meer dan waard. Dellemann: “Het zijn mooie lichtshows, verschillende werelddelen. Ik vind het erg mooi.” De bezoekers zijn zo enthousiast dat en die zeggen allemaal dat we het moeten herhalen, dus we bouwen een maandje af en dan gaan we in december en januari weer flink aan de slag om volgend jaar weer een mooie belevenis te kunnen neerzetten.”

Foto: REGIO8