In heel Nederland zullen op kerstavond, 24 december, kaarsjes worden ontstoken bij Oorlogsgraven en Monumenten. De locaties zijn onder meer Hengelo, Hummelo, Baak, Steenderen, Rha, Olburgen, Zelhem, Halle, Vorden, Wichmond, Varsseveld, Ruurlo en Warnsveld. De kaarsjes zullen minimaal de hele nacht blijven branden. Met het aansteken van de lichtjes wil de initiatiefnemer voor Bronckhorst, Gerrit Bruggink, en de vrijwilligers bijdragen aan de kerstgedachte.

”Wij zullen en willen hiermee dankbaarheid tonen aan de mannen en vrouwen die ruim 78 jaar geleden hun leven gaven, dit voor onze vrijheid en dat wij nu in vrede kunnen leven” aldus Bruggink. ”Op vele grote begraafplaatsen helpen kinderen van scholen de kaarsjes plaatsen. Het is namelijk erg belangrijk om de jeugd er bij te betrekken en de verhalen en gedachten voort te laten bestaan. en daarom is het doel om de scholen nog meer te benadrukken dat onderwijs op dit gebied ook erg belangrijk is.”

Op kerstavond zullen de lichtjes met schemer, tussen 16:00 en 17:00 uur, worden ontstoken. Er zijn meer dan 378 plaatsen in Nederland waar ruim 25.000 kaarsjes worden ontstoken.

© Foto: Gerrit Bruggink (archief)