© Foto: Lions Club Bronckhorst

Tulpen het voorjaar in huis laten brengen én tegelijkertijd goede doelen ondersteunen. Vanaf zaterdag 24 februari tot en met zaterdag 23 maart gaan de leden van de Lions Club Bronckhorst de huizen langs in de grotere kernen van Bronckhorst om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De actie begint dit jaar in Zelhem op 24 februari.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed want ze worden ’s morgens vers gehaald bij de lokale tulpenkwekers IJsseltulp in Empe en de biologische tulpen van Jordy Wesselink in Toldijk. Lions Club Bronckhorst heeft al meerdere jaren duurzaamheid hoog in het vaandel staan en naast de verkoop van ook biologische tulpen brengt de club dit tot uiting door regelmatig zwerfafval te verzamelen en oude cartridges en telefoons in te zamelen die verantwoord verwerkt worden.

De tulpenverkopers beginnen op zaterdag 24 februari in Zelhem, 2 maart zijn zij in Hummelo, Keppel en Drempt, 9 maart in Vorden en Kranenburg, 16 maart in Hengelo en 23 maart in Steenderen, Baak en Toldijk. Daarnaast verkopen de Lions leden bossen tulpen op de wekelijkse vrijdagmiddagmarkt op 1 maart in Hengelo en 8 maart in Zelhem en zullen ook Bouwmarkt de Tolbrug en Garvo Diervoeders in Drempt op alle vijf genoemde zaterdagen de tulpen in de verkoop aanbieden.

De netto opbrengst van deze actie draagt bij aan de financiële ondersteuning van de drie goede doelen die de leden van de Lions Club Bronckhorst gezamenlijk kozen voor dit clubjaar zijn; AED-Stichting Bronckhorst, De Stichting Opvang Noach en Stichting Ubuntu Nederland.