Bij een aanrijding op de Dingstraat in Winterswijk is vrijdagavond een man gewond geraakt. Hij wilde een autobrand blussen en rende daarom met een brandblusser over het fietspad, maar werd daarbij geschept door een tegemoetkomende auto, zo meldt Omroep Gelderland.

Rond 19.45 uur brak door onbekende oorzaak brand uit in een personenauto die op dat moment over de Dingstraat richting de Zonnebrink reed. De bestuurder parkeerde zijn voertuig daarop langs de weg en wist op tijd en zonder verwondingen de auto te verlaten. Een persoon die op dat moment in een nabijgelegen pizzeria stond, wilde helpen de brand te blussen en snelde naar het voertuig om de vlammen te doven. Toen de behulpzame omstander met een brandblusser in de handen rennend het zebrapad overstak, werd hij geschept door een auto. De bestuurder van die auto merkte de overstekende man te laat op. De man raakte gewond en is met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder die hem aanreed, mocht zijn weg vervolgen. De brandende auto was niet meer te redden en is afgesleept. De politie zette de straat geruime tijd af voor onderzoek, en zodat de brandweer de brand kon blussen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)