© Foto: RTV Ideaal (archief)

De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een overval in Harfsen (gemeente Lochem). Inmiddels is duidelijk dat er een geweldsincident was in een woning aan de Reeverweg. De bewoner raakte daarbij gewond. Wat zich precies in het huis heeft afgespeeld, wordt onderzocht.

“Het is nog vrij onduidelijk wat hier is gebeurd”, zegt een woordvoerder maandagochtend tegen Omroep Gelderland. Hoewel er dus nog veel vragen zijn, kan de politie wel melden dat twee personen de woning zijn binnengegaan. Of ze het huis zijn binnengedrongen of dat ze zijn binnengelaten, wordt nog onderzocht. “In de woning is een conflict ontstaan. Hierbij is één persoon gewond geraakt”, kan de politiewoordvoerder wel vertellen. Volgens haar gaat het om de bewoner. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van het letsel is niets bekend. De politie ging mee naar het ziekenhuis om de bewoner te horen.

De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht. De omgeving werd daarvoor ruim afgezet met lint. Op een nabijgelegen parkeerterrein werden pionnen geplaatst, waarschijnlijk om sporen veilig te stellen. “Mochten er mensen zijn in de omgeving van de woning die die avond iets gezien of gehoord hebben of die over camerabeelden van een deurbel of dashcam beschikken, dan horen we dat graag”, aldus de woordvoerder.

© Foto: RTV Ideaal (archief)