Vier jongens uit de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn aangehouden na een reeks diefstallen met geweld en mishandelingen. Drie van hen worden bovendien verdacht van poging tot doodslag, zo schrijft Omroep Gelderland.

Een 18-jarige en een 16-jarige uit Doetinchem, evenals een 18-jarige uit Oude IJsselstreek zouden bij vier gevallen van diefstal zijn betrokken, waarvan enkele met geweld. Dat meldt de politie. Met een jongen van 17 uit Oude IJsselstreek zouden ze bovendien een andere 18-jarige bij het treinstation in Terborg ernstig hebben mishandeld, eind september. Die jongen moest het dezelfde dag nog een tweede keer verduren: op het treinstation in Gaanderen is hij met een vriend belaagd. Een van de slachtoffers is daarbij meerdere keren hard tegen het hoofd geschopt, terwijl hij al op de grond lag.

Het was niet het enige incident in september en oktober in de gemeenten. Op 12 september moesten twee jongens onder bedreiging van geweld geld overmaken naar een bankrekening. Op 8 oktober is een telefoon gestolen, ook onder bedreiging. Bij een van de verdachten die nu is aangehouden is die telefoon ook gevonden in zijn woning. Ook op 28 oktober moest een jongen onder bedreiging zijn telefoon afgeven. Hij werd geschopt en geslagen. Na deze incidenten startte de politie een onderzoek met getuigen en camerabeelden. In alle zaken konden de 18-jarigen en 16-jarige als verdachte worden aangemerkt. De politie sluit niet uit dat er later nog meer aanhoudingen volgen.

© Foto: RTV Ideaal