Een afvaardiging van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen was dinsdag op bezoek bij Zone.college in Doetinchem. Tijdens het werkbezoek werd onderzocht hoe het groene onderwijs in de regio verder versterkt kan worden. Ook de maatschappelijke opgave op het gebied van duurzaamheid was een belangrijk onderwerp van gesprek.

De delegatie werd verwelkomd door Berend Pastoor, lid van het College van Bestuur van Zone.college. Berend Pastoor: “Fantastisch om vandaag een afvaardiging van het ministerie van LNV en OCW te ontvangen. Graag laten we de kracht van groen onderwijs zien. Tijdens het werkbezoek toonden we hoe het groene onderwijs bijdraagt aan oplossingen voor de toekomst.”

Het overkoepelende thema van het programma was ‘Samen kleuren we de toekomst groen’. Er is steeds meer aandacht voor gezond leven, voldoende en veilig voedsel, natuurinclusieve landbouw, duurzaamheid, natuur en een groene leefomgeving. Dat vraagt om goed opgeleide mensen en nieuwe kennis. Het goede nieuws is dat het groene onderwijs momenteel een grote aantrekkingskracht heeft op leerlingen en studenten.

Foto: Zone.college Doetinchem