Vrijdag vond de besloten opening plaats voor de bewoners van de gloednieuwe woonzorglocaties Antoniushove en Rapenburgerhof van Careaz in Lichtenvoorde. Deze nieuwe woonomgeving staat voor verandering in de ouderenzorg.

In september verhuisden de bewoners al naar hun nieuwe appartementen en nu ze rustig gesetteld zijn, is er ruimte voor een bescheiden, gezellige viering samen met mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. De burgemeester en wethouder van Oost Gelre waren aanwezig om de opening officieel af te trappen, om daarna samen met de bewoners het heugelijke moment te vieren. De verhuizing van de tijdelijke huisvesting Antoniushove en Patronaatshof naar de twee nieuwe locaties, is door de zorgvuldige voorbereiding soepel verlopen.

De nieuwe locaties tellen 104 appartementen, allemaal voorzien van een woonkamer met pantry, slaapkamer en ruime badkamer. Bewoners gaan er in ruimte echt op vooruit. De reacties van de bewoners en familieleden zijn positief. De indeling van het pand en de huiselijkheid spreekt hen aan. Daarnaast vinden ze het fijn dat ze (weer) in het centrum wonen. Toch is het ook wennen, niet alleen voor de bewoners en familieleden, maar ook voor de zorgmedewerkers.

© Foto: Careaz