Active Living Orion heeft na de zege in de competitie ook in de beker een simpele overwinning geboekt op Sliedrecht Sport. In de eerste wedstrijd waarbij publiek weer welkom was in de Topsporthal won de thuisploeg woensdagavond met 3-0 in sets.

“Dat is wel echt lekker”, zegt aanvoerder Stijn Held, die aangeeft dat de Topsporthal niet uitverkocht was. “Maar er gebeurt wel weer iets in de hal, er is weer sfeer, er is geluid na een punt. Veel mensen die je spreekt hadden echt behoefte om weer volleybal te kijken.” Sliedrecht Sport werd in Doetinchem met relatief gemak verslagen in drie sets (25-14, 25-21, 25-17). “Sliedrecht gaat normaal goed op het erbij naaien van de topploegen, maar we waren goed bij de les”, geeft Held aan. “Het was weer een hele goede wedstrijd.”

Orion won de beker tot nu toe driemaal in de historie, voor het laatst in 2017. Nu wacht in de achtste finale een treffen met de winnaar van de wedstrijd tussen Sudosa-Desto en Taurus. Hoewel de Doetinchemmers normaal gesproken favoriet zijn, waakt aanvoerder Held voor onderschatting: “We zijn het verplicht om te winnen, maar een bekerpotje is maar één wedstrijd en dat is gevaarlijk.”
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8