Het is bijna zover! Tijdens het Pinksterweekend, op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt het Over De Top Festival op het Swite Terrein in Lichtenvoorde plaats. Na een “winterslaap” van twee jaar is de organisatie helemaal klaar voor de elfde editie van het evenement, waar in 2022 meer dan 50 muziek-, theater- en kinderacts op het programma staan. Tijdens de laatste editie in 2019 trok het festival ongeveer 4.500 bezoekers en de organisatie hoopt dit jaar opnieuw een recordaantal bezoekers te mogen verwelkomen.

“We zijn inderdaad weer uit onze winterslaap ontwaakt!”, vertelt organisator Nienke Penterman. “Na twee jaar zonder festival, was het wel weer even wennen voor iedereen. We hebben ons vaak moeten afvragen “hoe dingen ook alweer gingen”. De afgelopen tijd hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal organisatoren, maar gelukkig stond er ook al snel weer een nieuwe, jonge delegatie klaar om er ook in 2022 weer het kleurrijkste festival tijdens Pinksteren van te maken! Wij zijn er helemaal klaar voor!”

Wie Over De Top Festival een beetje kent, weet dat men hier op de juiste plek is om toffe, nieuwe muziek-, theater- en kinderacts te ontdekken. De organisatie heeft weinig op met grote headliners, hokjes en genres. Dit jaar staan ondermeer Fata Boom, Hilltop Howlers, KUENTA, De Kraaien, Prins S. en de Geit, Fokko, Benjamin Fro, Hot Stuff, Primaat en Tricklebolt op het programma.

Foto: Over De Top Festival