De 32e survivalrun van de Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) gaat van start op zondag 8 januari 2023. Ruim 1.400 deelnemers gaan de strijd tegen de elementen aan over het parcours dwars door wei- en bouwland met vele tientallen hindernissen. Het startschot komt van olympisch- en wereldkampioen BMX Niek Kimmann.

Na twee coronajaren kijkt de SSB nog meer dan anders uit naar het populaire en drukbezochte sportieve evenement waar Beltrum trots op is. ”De 32e editie wordt weer een survivalrun als vanouds in een nieuw jasje met een record van over de 500 deelnemers op de lange run van 23 kilometer” aldus SSB-voorzitter Wieke klein Gebbink. ”We hebben deze editie een nieuw met integratie van onze trainingslocaties, waaronder onze trots, De Bakermat. Hier is met man en macht gewerkt aan een volwaardige trainingslocatie met vijf imposante bokken.”

Deelnemers aan de Beltrumse survivalrun die een hele run lopen, leggen 23 kilometer af met 62 hindernissen. Voor deelnemers aan de halve run is dat 14 kilometer met 40 hindernissen. De mogelijkheid bestaat ook om het parcours met een groep van vier personen af te leggen. Nieuw is een afstand van 7 kilometer met 28 hindenrissen voor eigen leden. Ook het parcours voor jeugdleden is 7 kilometer lang. Ook zij krijgen te maken met maar liefst 28 hindernissen die ze moeten trotseren.

De start van de lange afstandslopers is om 9.15 uur op het Mariaplein in Beltrum. De prijsuitreiking begint om 15.00 uur in de tent op het plein. Ook nieuw is dat de SSB dit jaar bij enkele hindernissen cameraregistratie inzet om de vrijwilligers bij de hindernissen te ondersteunen. Door het grote deelnemersveld kan het bij sommige hindernissen een uitdaging zijn om te controleren of de deelnemers de hindernis correct uitvoeren. ”Door camera’s in te zetten, vangen we dit op” licht Klein Gebbink toe.

© Foto: Stichting Survivalrun Beltrum