Op zaterdag 25 september om 20.00 uur neemt Rosa da Silva haar publiek mee naar 1995. In dat jaar deed ze als klein meisje mee aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest worden afgerekend met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zo ver is. Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

Voor meer informatie: https://podiumdoesburg.nl/voorstelling/rosa-da-silva/