Begin deze week werd bekend dat het Steenderens icoon Gerrit Weijenberg is overleden. Hij overleed in de nacht van vrijdag 14 april op zaterdag 15 april en is slechts 60 jaar geworden. In het seizoen 1997-1998 is Gerrit als hoofdtrainer bij SV Steenderen gekomen. In het seizoen 1998-1999 is Gerrit met het eerste elftal gepromoveerd naar de 5e klasse van de KNVB. Ook nadat Gerrit was gestopt als hoofdtrainer bleef hij actief voor de vereniging.

”Enkele jaren als voetballer, maar we zullen hem toch vooral herinneren als vrijwilliger. Gerrit was vele jaren coördinator van de buitenploeg. Vooral bij de fusie en het moderniseren van het sportcomplex heeft hij steeds de vrijwilligers aangestuurd en gemotiveerd” laat het bestuur van SV Basteom of hun website weten. Veel activiteiten, zoals sponsorloop, darttoernooi, Super Sunday en jeugdwedstrijden tegen De Graafschap en Go Ahead Eagles, heeft hij mede helpen organiseren en meestal was hij daar ook de trekker van. Gerrit is trainer van het tweede en keeperstrainer van SV Basteom geweest en sinds een paar seizoenen was Gerrit lid van de ontvangstcommissie bij het eerste elftal.

Ter nagedachtenis van Gerrit zal er vrijdagmiddag om 14:15 uur het nummer You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers te horen zijn op Radio Ideaal en Ideaal Plus. Gerrit heeft ook jarenlang zijn bijdrage geleverd aan het sportprogramma van Radio Ideaal. ”Langs de lijn stond hij als verslaggever, na de wedstrijd konden wij hem altijd bellen voor een verslag van de wedstrijd en zelfs heeft hij een aantal keren in de studio de presentatie gedaan van het programma” aldus Jeffrey van Londen van Radio Ideaal.

© Foto: RTV Ideaal (archief)