© Foto: RTV Ideaal (archief)

Afgelopen week is door gemeenten uit de regio Noord- en Oost-Gelderland, waaronder Bronckhorst, en door elf samenwerkingspartners extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Tijdens de campagneweek zijn in de regio 399 locaties en 900 garageboxen bezocht en 203 voertuigen gecontroleerd.

In Bronckhorst zijn op 23 mei verschillende integrale controles gedaan. De acties en controles zijn bedoeld om criminaliteit en misstanden te voorkomen en waar het geconstateerd werd ook daadwerkelijk aan te pakken. Er waren acties gericht op mogelijke criminaliteit in het buitengebied, drugsgerelateerde criminaliteit, slechte arbeidsomstandigheden, illegale prostitutie, milieucriminaliteit, huisvesting van arbeidsmigranten, spookbewoning en (controle van) garageboxen.

Concrete strafrechtelijke resultaten: 11 aanhoudingen van personen voor betrokkenheid bij productie en handel of bezit van verdovende middelen. Aangetroffen werden 14.000 joints, bijna 50 kilo hennep, 200 gram harddrugs, 15 kilo hasj, 56 hennepkweekpotten, 13 kilo tabak en 64 pakketten met vapes. Er is ruim 10.000 euro contant geld in beslag genomen. Er waren 21 overtredingen van de plaatselijke verordeningen (milieu)transport en 36 verkeersovertredingen.

Bij een doorzoeking van een bedrijf aan de Duurzaamheidsstraat in Hattemerbroek trof de politie woensdag 22 mei een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Ruim 70 kilo hennep en hasj en 14.000 joints werden in beslag genomen. De totale waarde van deze middelen wordt geschat op zo’n 230.000,- euro. Drie personen werden op heterdaad aangehouden.