© Foto: Achterhoek Cup

Zaterdag 29 juni staat de finaledag om de Achterhoek Cup op het programma. Dit is de afsluiting van de 12e editie met 4 finales, waar 8 teams gaan strijden om de felbegeerde wisselbeker bij de 4 verschillende categorieën. Gestart wordt om 10 uur met de finale Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams. Aan de aftrap staan de JO15-1 teams van VIOD en DZC’68. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

Na de prijsuitreiking hiervan de finale met MO15-1 teams om 12 uur. Vorig jaar werd de wisselbeker gewonnen door FC Dinxperlo. Nu gaan de MO15-1 teams van ZZC’20 en FC Zutphen strijden om de prachtige wisselbeker mee naar huis te nemen, die uitgereikt zal worden door Bibi van Engen, speelster van De Graafschap Vrouwen. De 18-jarige voetbalster uit Doetinchem is een veelbelovend talent en begon op 5-jarige leeftijd bij de mini-F’jes van VIOD.

Om 14:30 uur de finale bij het Vrouwenvoetbal. Wie gaat de titel van DZC’68 VR1 overnemen? Uit het toernooi is een prachtige affiche tevoorschijn gekomen. AZSV VR1 uit Aalten wil na het kampioenschap in de eerste klasse en het winnen van de beker, ook de Achterhoek Cup binnenhalen. Tegenstander is het talententeam van De Graafschap/MVVA MO23-1, dat in de halve finale titelverdediger DZC’68 VR1 wist uit te schakelen en bij voorbaat niet kansloos is.

Tot slot, om 18 uur, de finale bij de Heren tussen SDOUC en het O23 team van DZC’68. Deze wedstrijd belooft een spannend einde van de finaledag. SDOUC uit Ulft hoopt, na het behalen van de promotie naar de 2e klasse, dit succes voort te zetten.