In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op Techniekdag Achterhoek van 15 april kunnen jongeren ervaren hoe divers werken de techniek is.

Op deze dag organiseren VNO-NCW Midden, 8RHK Ambassadeurs en Ottevanger Milling Engineers in samenwerking met ruim 70 scholen en bedrijven uit de regio verschillende doe-, kijk- en speelactiviteiten voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Ottevanger Milling Engineers houdt tevens een open dag. Bezoekers hoeven zich van te voren niet aan te melden voor de Techniekdag. Iedereen is 15 april tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Ottevanger Milling Engineers aan de Dinxperlosestraatweg 62 in Aalten.

“Iedere dag zijn wij bezig met de voedselproductie van de toekomst. Hoe we hier tegenaan kijken en welke technieken en machines erbij komen kijken om dit te realiseren laten wij graag zien tijdens de Techniekdag” aldus Ernst Jan Ottevanger van Techniekdag Achterhoek.

© Foto: RTV Ideaal (archief)