© Foto: Jeroen Scheuter

Vrijdag was de première van de tweede Elver speelfilm: De bus van avontuur. Een film bedacht én gemaakt door bewoners van Elver. 17 acteurs zijn na maandenlang oefenen trots op het eindresultaat en hebben de film aan de vele bezoekers mogen laten zien. Zaterdag was opnieuw een fantastische dag voor de acteurs. Niet één maar zelfs twee première dagen en als echte filmsterren werden de acteurs in de limousine afgezet om zo via de rode loper te worden ontvangen.

In februari was het script klaar en werden de rollen verdeeld. Lange draaidagen en bezoekjes aan Stroombroek, het Wehlse bos, het terrein van Elven en Kasteel Doornenburg volgden. In maart en april zijn alle scènes gefilmd en kon het monteren beginnen. Een film die begint bij een bushalte. De acteurs vinden een briefje met daarop een gekke spreuk. Ineens verschijnt er een andere bus dan normaal. Ze stappen in en komen vervolgens terecht op een pirateneiland, in een sprookjesbos en in de riddertijd.

Het maken van de film ismogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van St. Puck Berhag, Handicap NL, Stichting SFO, Dr. C.J. Vaillantfonds, Vrienden van Elver en de Elver Wandeltocht.

Meer foto’s in ons fotoboek