Stichting Openlucht Theater Lochem (STOL) en Meeting4Life slaan hun handen ineen voor een unieke samenwerking in de strijd tegen kanker. Op 27 augustus wordt in het Openlucht Theater en directe omgeving de Meeting4Life gehouden. Een dag die volledig in het teken zal staan van geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van lokale initiatieven om het leven met en na kanker te verbeteren en voor onderzoek naar kanker.

Zowel Henk als Peter waren ook al betrokken bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Lochem, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Helaas gooide corona roet in het eten en zorgde dit tot twee keer toe voor uitstel. Daarna besloot KWF dat ze helemaal zou stoppen met het concept SamenLoop voor Hoop. “Heel teleurstellend voor ons en alle deelnemers en vrijwilligers” zegt Peter. “We hadden al ruim 15.000 euro opgehaald in de voorbereiding”. Toch vonden de vrijwilligers van de SamenLoop unaniem, dat ze nog niet klaar waren. Een brainstormavond volgde en het idee voor Meeting4Life werd geboren.

Deze unieke samenwerking draait volledig op vrijwilligers. Zowel bij de STOL als bij Meeting4Life. Er is niemand die hier iets aan verdient. Daardoor kan elke cent naar het goede doel.

Foto: Meeting4Life