©️ Foto: Provincie Gelderland

Een aantal onderdelen van de Nettelhorsterbrug in Lochem, waarvan 21 februari een brugboog meters naar beneden stortte, zijn te erg beschadigd geraakt om nog te kunnen gebruiken en moeten worden opgeruimd met een hijskraan. Om dit veilig te kunnen doen moet de Goorseweg op verschillende momenten 5 tot 10 minuten worden afgesloten.

Verkeer moet de komende tijd rekening houden met vertraging op de Goorseweg ter hoogte van de bouwlocatie. De hijswerkzaamheden zijn gestart en duren volgens de provincie Gelderland tot 23 juli. Tussen 09.00 en 16.00 uur wordt de weg dichtbij de bouwlocatie maximaal 6 keer per dag 5 tot 10 minuten afgesloten. Door de ingewikkelde situatie van de hijswerkzaamheden op het bouwterrein kan de weg niet op vaste tijden worden afgesloten. Elke dag zullen de tijden verschillen, hierdoor kan de provincie Gelderland niet aangeven op welke dagen en welke momenten het verkeer stop zal worden gezet.

Bij het ongeval waarbij een brugdeel naar beneden stortte kwamen twee mannen uit België en Polen om het leven. Momenteel loopt er nog een onderzoek van de Arbeidsinspectie, het is nog onduidelijk wanneer deze wordt afgerond. Op 22 april werd het bouwterrein al wel vrijgegeven om te kunnen beginnen met opruimwerkzaamheden.