De werkgroep Vitale Kernen Zelhem gaat komend halfjaar aan de slag met de voorbereiding van het aanpassen van de openbare ruimte en infrastructuur in het centrum van het dorp. Hier ging een periode van visievorming, onderzoek en veel overleg met Zelhemse partijen aan vooraf.

“Het is goed dat de werkgroep uit een groot aantal ideeën nu 3 projecten kiest waarvoor de schop in de grond kan. Deze plannen voor een nog mooier Zelhem gaan we nu samen verder uitwerken” aldus gebiedswethouder Paul Hofman. De werkgroep VK Zelhem pakt de uitwerking enthousiast op: “We zijn als werkgroep Vitale Kernen Zelhem blij dat het college groen licht geeft voor onze plannen. We gaan vol energie aan de slag met de voorbereidingen!”, aldus werkgroep-lid Bert Elschot.

Het gaat erom dat het centrum een kwaliteitsimpuls krijgt. De werkgroep VK Zelhem kiest ervoor om de infrastructuur en het groen aan te pakken, om zo het centrum veiliger en aantrekkelijker te maken. De belangrijkste onderdelen zijn het herinrichten van de Smitstraat en de kruising met de Magnoliaweg, de Markt (inclusief groene verbindingen naar de omgeving en de kruising Ruurloseweg met Burgemeester Rijpstrastraat en Hengeloseweg. De prioriteiten heeft de werkgroep mede bepaald na input van de samenleving. Ook bij de concrete invulling van de plannen betrekt VK Zelhem wederom verschillende partijen en krijgt de Zelhemmers voldoende gelegenheid om mee te denken. Verder sluit VK Zelhem zoveel mogelijk aan bij plannen van derden, waaronder de herinvulling van de locatie Witte Paard.

Foto: Vitale Kernen Zelhem