© Foto: Gemeente Lochem

Het duurt nog weken voordat duidelijk wordt hoe het verder gaat met de brug in Lochem waar in februari twee doden vielen bij een bouwongeluk. De provincie verwacht net voor of pas na de zomer een plan van aanpak te hebben. Dat laat een woordvoerder weten na vragen van Omroep Gelderland.

Het ongeluk gebeurde bij een brug in aanbouw over het Twentekanaal. Tijdens het inhijsen viel een van de grote brugbogen uit de takels. Bij het ongeval kwamen twee bouwvakkers uit België en Polen om. Omdat het inhijsen als een feestelijk moment werd gezien in de bouw van de nieuwe rondweg om Lochem, waren veel inwoners getuige van het drama. Hoewel het inmiddels ruim drie maanden verder is, ligt het boogdeel nog steeds op de plek waar het op 21 februari neerviel. Er zijn inmiddels wel schermen met zwarte doeken rondom het terrein geplaatst.

Eind april gaf de Nederlandse Arbeidsinspectie het terrein vrij en dat betekende dat de provincie Gelderland en het bouwbedrijf het terrein op mochten. “We zijn nu nog steeds bezig om te kijken hoe we hiermee verder gaan”, zegt woordvoerder Christel de Jong van de provincie. “Dat duurt allemaal best lang en dat komt bijvoorbeeld omdat we moeten bepalen welke producten opnieuw moeten komen en wat de levertijd daarvan is. Daarnaast zijn we ook afhankelijk van onderaannemers. Die hebben hun agenda’s misschien ook wel vol en dus moet je kijken wie straks het werk gaat doen.”

Al met al betekent het dus dat het gehele project veel vertraging oploopt. Volgende week zou de brug eigenlijk worden ingevaren. Dat zou het sluitstuk betekenen van de aanleg van de rondweg.