Bij de wegafsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem is maandagochtend alweer een verkeersregelaar aangereden. Sinds de route naar Laag-Keppel niet meer begaanbaar is vanuit de stad hebben er al meerdere conflicten plaatsgevonden.

“Het is niet zo dat er bewust op hem is ingereden”, verklaart de agente die maandagochtend ter plaatse was over het nieuwste incident. Er ontstond onenigheid toen de automobilist vanaf het bedrijventerrein de afgesloten parallelweg op wilde draaien. “De verkeersregelaar gaf aan dat die weg afgesloten is”, aldus de agente. “Toen ontstond er een woordenwisseling en is de automobilist doorgereden en is de verkeersregelaar geraakt.” De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar kwam er met een pijnlijke knie vanaf. Hij heeft zijn werkzaamheden na het incident hervat. Van de bestuurder van de auto ontbreekt ieder spoor. Hij riskeert een boete voor het negeren van een geslotenverklaring.

Bij eerdere incidenten was er volgens de gemeente Doetinchem wel sprake van het bewust aanrijden en is ook aangifte gedaan. Op dinsdag 16 augustus ging het voor het eerst mis, toen werd er aangifte gedaan voor een bewuste aanrijding en twee andere situaties. Een week later was het opnieuw raak. De gemeente sprak toen van een ‘ernstig incident’, terwijl de betrokken bestuurder zich niet herkende in het verhaal. De politie bevestigt meerdere aangiftes in behandeling te hebben. “Op dit moment hebben wij nog niemand aangehouden en doen we nog onderzoek”, aldus een woordvoerder.

De Keppelseweg zit sinds midden augustus dicht. Onder meer de rijstroken van de hoofdrijbaan worden smaller gemaakt, ook komt er een ‘flauwe uitwijking’ bij de grens van de bebouwde kom om verkeer langzamer te laten rijden. De eerste fase is op vrijdag 7 oktober afgerond. Het verkeer vanuit Laag-Keppel kan daarna via het bedrijventerrein weer gebruik maken van de route naar Doetinchem. De tweede fase van het werk gaat op maandag 10 oktober van start.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8