Op zondag 11 december zal er ook in Zelhem weer aandacht worden besteed aan Wereldlichtjesdag. Om 18 uur zal er bij Dennenlust een herdenking plaatsvinden. Een ieder mag een foto van zijn of haar overleden kind en geliefde meenemen. Daarna zal er via een lichtjespad naar een open plek op de begraafplaats worden gelopen en zullen de namen worden voorgelezen.

Om 19 uur is het internationale moment dat de lichtjes worden ontstoken. Dan zullen alle kaarsen aangestoken worden en bij de graven worden gezet. Organisator Hetty Toonk uit Wolfersveen zal voor het tweede jaar op rij Wereldlichtjesdag organiseren en is al druk bezig om de organisatie voor dit jaar in orde te krijgen. De afgelopen twee jaar konden helaas niet doorgaan wegens Corona. ”Een ieder die een kind of dierbare moet missen kan hieraan mee doen om zo samen stil te staan bij de overledenen. Door sponsoring kan het geheel kosteloos zijn waar ik heel blij mee ben zodat een ieder aan Wereldlichtjesdag mee kan doen” aldus Hetty.

Op de 2e zondag van december is het WereldLichtjesdag. Samen wordt er stil gestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hoopt de organisatie een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)