Baanwielrenster Caroline Groot is donderdag door de gemeente Doetinchem gehuldigd met een sportmedaille. Ze veroverde op de Paralympische Spelen in Tokio een bronzen medaille op de vijfhonderd meter.

“Ik had niet verwacht een medaille en oorkonde te krijgen”, aldus Groot na de huldiging in de raadzaal. “Gewoon alleen een bedankje. Dat had ik ook al mooi gevonden.” Ze veroverde de medaille op de vijfhonderd meter tijdrit in de klasse C4-C5. Met een tijd van 35,599 seconden verbrak ze op dat moment het wereldrecord. Ze werd in de raadszaal toegesproken door burgemeester Mark Boumans en wethouder Rens Steintjes in het bijzijn van haar familie en vriend.

Voor Groot was het haar eerste deelname aan de Paralympische Spelen. Ze weet op dit moment niet of ze nog een keer deelneemt. De baanwielrenster wil door blijven gaan met haar sport, maar volgt tegelijkertijd een studie Rechten. De Doetinchemse is meervoudig wereldkampioen baanwielrennen para-cycling, waarin ze momenteel uitkomt in de C5-klasse.

Foto: REGIO8