Het college van gemeente Oude IJsselstreek heeft een principeakkoord gegeven aan Zozijn voor de realisatie van een zorgpark in Terborg. Het park biedt 112 woonplekken voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel uit de regio.

“Het is een mooi ruim opgezet plan. Nu wonen kinderen en volwassenen met een beperking vaak in Wilp. Het is mooi dat zij straks in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Dit maakt het voor ouders en familieleden ook makkelijker hen te bezoeken. Daarbij kan het zorgpark een toegevoegde waarde bieden voor onze inwoners met bijvoorbeeld de verkoop van eigengemaakte producten” aldus wethouder Ben Hiddinga.

Het terrein met gronden langs de Oude IJssel en Warmse Water is een ruim perceel van 19,5 hectare. Hierdoor kan Zozijn een mooie, rustige en prikkelarme omgeving creëren. De toekomstige bewoners kunnen hier beschut en beschermd wonen met 24-uurs zorg en gebruik maken van arbeids-, dagbestedings- en recreatiemogelijkheden die ook op het zorgpark worden geboden.

Foto: Gemeente Oude IJsselstreek