© Foto: RTV Ideaal (archief)

In twee straten in Doetinchem zijn woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag meerdere auto’s in vlammen opgegaan. Dat gebeurde in de Montgomerystraat en op de Van Hogendorplaan. De eerste brand werd rond 21.30 uur gemeld in de Montgomerystraat. Daar brandde de voorkant van een personenauto volledig uit. Een tweede voertuig, dat naast de brandende auto stond geparkeerd, kon in allerijl worden weggereden. Een videocorrespondent van Omroep Gelderland heeft laten weten dat kortsluiting mogelijk geleid heeft tot de brand.

Ongeveer een uur later was het weer raak, ditmaal op de Van Hogendorplaan. Op zo’n 3 kilometer van de plek waar eerder een auto brandde, sloegen nu de vlammen uit een andere personenauto. De brandweer kreeg de melding terwijl nog werd gewerkt aan het doven van de eerste autobrand en spoedde zich naar de tweede locatie. Hoe de tweede brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Na middernacht werd de brandweer een derde keer opgeroepen voor een autobrand; dit keer ging het om twee geparkeerde voertuigen in de Montgomerystraat. Daar stonden een personenauto en een bestelbus in lichterlaaie. De bestelbus zou eerder op de avond juist zijn weggehaald bij de eerste brand. Ook hier is de oorzaak nog niet bekend.

© Foto: RTV Ideaal (archief)