Een 25-jarige man uit Didam is veroordeeld tot een taakstraf voor het aanrijden van een motorrijder in Laag-Keppel. Hij deed dit in een onverzekerde auto, terwijl hij ‘veel te hard’ reed en bovendien geen voorrang verleende.

Het ongeval vond in augustus vorig jaar plaats. Volgens de rechtbank was er sprake van risicovol gedrag. “Hij paste zijn snelheid niet aan de verkeersituatie aan, waardoor hij uiteindelijk – na het passeren van een kruising waarbij hij hard optrok – op de verkeerde weghelft terechtkwam”, laat de Rechtbank Gelderland weten. “Vanwege dit harde optrekken kon hij niet meer op tijd remmen en reed hij de motorrijder aan.” De motorrijder raakte daarbij gewond. Op de zitting bleek uit een slachtofferverklaring dat het ongeval grote impact had op zijn leven. Zo heeft hij zijn baan en hobby’s een tijdlang niet uit kunnen voeren.

Naast een taakstraf van 120 uur moet de man uit Didam ook een halfjaar zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij een boete van zeshonderd euro voor het onverzekerd rijden. Hiervoor is ook een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd van vier maanden, met een proeftijd van twee jaar. “Deze voorwaardelijke straf geldt als een extra stok achter de deur voor de man om zich te houden aan de verkeersregels”, aldus de rechtbank.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8