Twee mannen hebben vrijdagochtend geprobeerd om in te breken in een woning in Vorden. De mannen werden betrapt door de bewoner en sloegen vervolgens op de vlucht.

De melding over de poging tot inbraak kwam rond 11.15 uur binnen bij de politie. De twee mannen probeerden binnen te komen in een woning aan de Strodijk, maar de bewoner was op dat moment thuis. Toen de inbrekers dit merkten, sloegen ze op de vlucht in de richting van de Zutphenseweg. De politie is nog op zoek naar beide personen. Via Instagram doen de wijkagenten van Bronkhorst een oproep aan getuigen die ten tijde van het incident de twee mannen gezien hebben.

Volgens de politie is één van de mannen tussen de 45 en vijftig jaar oud, ongeveer 1,75 meter lang met grijs kort haar. Op het moment van de inbraak droeg hij een grijze pet met een zwarte jas tot over de heupen. De ander zou ongeveer dertig jaar oud zijn, ook een lengte hebben van 1,75 meter en had kort donker haar. Hij droeg een grijs vest dan wel een grijze jas. Volgens de politie hadden ze beiden een ‘blank uiterlijk’ en een ‘normaal postuur’.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8