Het platform Poppunt Gelderland verzamelt wekelijks de nieuwste muziek van Gelderse muzikanten in haar Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland. Aan het eind van het jaar maakt de organisatie de balans op met een jaaroverzicht. Daaruit blijkt dat artiesten uit de Achterhoek een productief jaar beleefden: zij leverden 140 van de in totaal 1453 Gelderse tracks die in de luisterlijst verschenen.

De lijst telt 140 nummers van 66 verschillende artiesten uit de Achterhoek. Dit zijn zowel bands als hiphopacts, producers en singer-songwriters. Het hardstyleduo Degos & Re-Done uit Gaanderen staat met 6 tracks in de lijst, op de voet gevolgd door rappers 3SON en Sultan, pianist Peter Pampiermole en de band The Stone Souls, met elk 5 nummers in de jaarlijst.

Ieder jaar maakt Poppunt Gelderland een overzicht van het aantal Gelderse releases en opvallendheden die daaruit naar voren komen. Zo verschenen dit jaar ruim 1453 nummers in de Spotify-playlist, met een totale duur van 84 uur. Daarmee kent de afspeellijst een groei van ruim 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verschillende artiesten in de lijst groeide naar 619. Bovendien valt op dat veel nieuwe artiesten dit jaar de lijst wisten te vinden: ruim 45 procent van de artiesten stond niet eerder in de lijst.

© Foto: Poppunt Gelderland