De eerste prijs van haar school, maar ook van de hele gemeente Bronckhorst van de Peace Poster Contest is behaald door Roosmarijn Santman van basisschool De Pannevogel in Steenderen. De winnaars van de andere scholen zijn Storm van Oojen van de Succesbos in Wolversveen en Amy Wague van de Dorpsschool in Vorden. Lionsclub Bronckhorst is trots op de scholen die hun medewerking gaven aan de wedstrijd.

De Lions Clubs International Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd, die kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aanmoedigt om op creatieve wijze uit te drukken wat vrede voor hen betekent. Sinds de start in 1988 namen miljoenen kinderen over de hele wereld deel aan de wedstrijd, sinds 1994 ook in Nederland. Wereldwijd doen elk jaar zo’n 600.000 kinderen mee in 190 landen. De posters van Roosmarijn Santman, Storm Oojen en Guus Sedemeijer, de nummer 2 van de Pannevogel, werden opgestuurd naar de district competitie.

De kinderen in Bronckhorst maakten ook dit jaar prachtige posters, waarop duidelijk te zien is hoe zij zich verdiept hebben in dit actuele thema: Laat je hart je leiden. Door hierover na te denken, worden kinderen zich bewust van de noodzaak om mee te werken aan vrede in hun directe omgeving, maar ook wereldwijd. Lions-lid Elly Lucassen en leerkracht cultuur Barbara Jansen beoordeelden de tekeningen. De Lionsclub bezocht voor de prijsuitreiking de scholen persoonlijk en bracht de kinderen op de hoogte van de uitslag.

© Foto: Lionsclub Bronckhorst