De Graafschap heeft na de 0-3 zege in Oss opnieuw drie punten gepakt. Op bezoek bij Almere City FC werd met 1-2 gewonnen, dankzij doelpunten van Jasper van Heertum en Julian Lelieveld. Bram van Vlerken tekende kort na rust voor de 1-0 voorsprong, maar de Superboeren rechtten de rug.

De Graafschap moest het in Almere stellen zonder aanvoerder Jeffry Fortes (op pad met Kaapverdië), Devin Haen en Philip Brittijn, die momenteel bij Oranje O18 verblijven. In het Yanmar Stadion koos trainer Reinier Robbemond voor Van Heertum als vervangen van Fortes; Lelieveld droeg de aanvoerdersband. Onder aanvoering van een vol uitvak, 395 Superboeren steunden de Doetinchemmers, zocht De Graafschap al snel het initiatief op. Met ruim een halfuur op de klok probeerde Jorrit Smeets het vanaf een meter of twintig, maar doelman Hidde Jurjus pareerde de inzet. Gescoord werd er niet in de eerste helft; ruststand 0-0.

Direct na rust kreeg De Graafschap een domper te verwerken, toen Van Vlerken na een goede Almeerse aanval de 1-0 maakte. De formatie van Robbemond zocht vervolgens naar de 1-1. Na een prima voorzet van Lelieveld maakte Van Heertum de verlossende gelijkmaker. Danzell Gravenberch had een prima individuele actie in huis en gaf vervolgens de bal voor het doel. Almere-keeper Agil Etemadi had de bal niet klem, waarna Lelieveld de rebound benutte: 1-2. De Graafschap hield stand in de hectische slotfase en sleepte de drie punten over de streep. Dankzij de overwinning nemen de Superboeren nu de tweede plek op de ranglijst in, achter koploper Excelsior dat een beter doelsaldo heeft.