© Foto: RTV Ideaal / Eddy Boerman

In een prachtig natuurgebied van het Geldersch Landschap in de gemeente Zutphen en Lochem vond zaterdag de zomereditie van de Buddy Obstacle Run plaats. De start en finish was wederom bij boerderij Klein Graffel in Warnsveld.

Het doel van de Stichting Battle4Kids is om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame kinderziekten. Om die reden heeft Battle4Kids de samenwerking gezocht met het Zeldzame Ziekten Fonds, met als resultaat dat tijdens de Buddy Obstacle Run geld wordt ingezameld voor het ZZF! Stichting Battle4Kids wil de kinderen met zeldzame ziekten en hun ouders een steuntje in de rug geven door een dagje lekker te kunnen sporten, en tegelijkertijd een specifiek wetenschappelijk onderzoek financieel ondersteunen.

De Buddy Obstacle Run staat voor plezier, uitdaging en teamwork. Het is het leukste sportieve uitje die ook nog eens voor iedereen toegankelijk is. Deelnemers mogen elkaar helpen en kunnen er zo voor zorgen dat iedereen de finish haalt. De obstacle run zelf is wel in het vertrouwde natuurgebied met volop bos en water. Hier werden weer de meest uiteenlopende hindernissen opgebouwd. Van ‘klein’ tot kolossaal en van niet al te moeilijk tot super uitdagend. Uiteraard hoorde een nat pak ook weer tot de mogelijkheden met nieuw het element “modder”. Het parcours was bij uitstek geschikt voor sportievelingen die een fysieke en mentale uitdaging zochten. 

Ook dit jaar was niet alleen parcours weer een verrassing maar er waren ook weer nieuwe ludieke hindernissen voor alle deelnemers en waren er 3 afstanden: er was een 3,5 km parcours, 7 km parcours en een 11 km parcours. Net als vorig jaar waren er weer 2 afstanden geschikt gemaakt voor de sporter met een beperking.

Meer foto’s in ons fotoboek