© Foto: Jan Willem Kolkman

Vrijdagmiddag werd de laatste van De 13 Letters onthuld en daarmee is het landmark LICHTENVOORDE een feit. Het gaat om de letter C van het Corso Lichtenvoorde. Mede-initiatiefnemer en oud-voorzitter van het Bloemencorso Lichtenvoorde is trots op het resultaat: “Dat het mooi zou worden, dat hadden we wel verwacht. Maar dat wat er nu staat overtreft onze verwachtingen.”

Het idee van de letters ontstond in 2020, toen Corsogroep Lansink-Bluiminck de letters LICHTENVOORDE in het Wentholtpark zette als onderdeel van de Dahlia KunstobjectenRoute. Dat riep veel enthousiaste reacties op en leidde uiteindelijk tot het Project De 13 letters. Maar dan wel net even anders, elke letter als een kunstobject met een eigen uitstraling. Letters die Lichtenvoorde kleur geven.

De letters zijn mede mogelijk gemaakt door medewerking van plaatselijke bedrijven en organisaties. “Elke letter heeft een eigen sponsor, van bedrijven tot instellingen en organisaties. Aan elke sponsor is een kunstenaar gekoppeld. In goed overleg zijn ze samen tot een creatieve en kunstzinnige invulling van de letter gekomen. De letters symboliseren zo ook weer de saamhorigheid, het bloeiende verenigingsleven, de vele vrijwilligers en bedrijvigheid” zo laat wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre weten.