Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Jammarkt presenteert oudste koningin tot nu toe

21 augustus @ 10:00 - 17:00

Op woensdag 21 augustus wordt voor de 32e keer de Nationale Jammarkt in Neede gehouden. De organisatie is er in geslaagd om veel nieuwe standhouders naar Neede te halen. Zo is er voor een ieder iets te scoren wat met fruit te maken heeft. Naast jam, marmelade, chutney, gelei en confituur treffen bezoekers bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling aan.

De fruitigste markt met meer dan 60 kramen is op de vertrouwde plek in het Needse centrum. De Oudestraat en Borculoseweg is het podium van de Nationale Jammarkt. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een kinderplein in het midden van de markt. Op het podium van de kruising Oudestraat, Borculoseweg, Rapenburg is om 11.00 uur precies de presentatie van de nieuwe Jamkoningin. Wie het is blijft tot het laatste moment spannend. Wel kan verklapt worden dat iedereen haar herkent. De nieuwe (J)ambassedeur kent zelf ook veel mensen in het jamdorp. Als oudste hoogheid in de historie van de Jammarkt wordt ze hoe dan ook een bijzondere koningin.

De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Nationale Jammarkt en de historie is te lezen op www.jammarkt.nl.

© Foto: Fabiën Derksen, Jamkoningin van 2023

Gegevens

Datum:
21 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Site:
www.jammarkt.nl

Locatie

Centrum Neede
Oudestraat/Borculoseweg
Neede,
+ Google Maps