Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Achterhoekse Torentocht

31 augustus @ 09:00 - 11:00

Iedere stad en ieder dorp heeft een kerk. Gelderse Kerken zet zich in om religieus erfgoed en monumentale kerken in Gelderland te behouden voor de toekomst. Dit jaar bestaat de stichting 50 jaar en dat wordt gevierd met uiteenlopende activiteiten op diverse locaties.

Tijdens de Achterhoekse Torentocht op zaterdag 31 augustus kunnen liefhebbers wandelen of fietsen langs vier kerken: de Kapel in Bronkhorst, de Sint-Joriskerk in Drempt, de Dorpskerk in Hoog-Keppel en de Remigiuskerk in Steenderen. Iedereen kiest zelf om te wandelen of fietsen. Deelnemers kunnen bij alle kerkgebouwen starten en eindigen, behalve bij de Dorpskerk in Hoog-Keppel in verband met het Volksfeest dat die dag wordt gevierd.

De afstanden van de wandelroutes variëren van 3 tot 20 kilometer. Vanuit zowel Bronkhorst, als Drempt en Steenderen kan gekozen worden uit verschillende wandelroutes. De routes lopen door het Achterhoekse landschap met akkers en weilanden omrand door bomen, heggetjes en knotwilgen, langs sloten, een molen of bijvoorbeeld landgoed en kasteel Ulenpas.

Daarnaast zijn drie fietsroutes uitgezet die langs alle vier de kerken komen, met een lengte 30, 44 of 60 kilometer.

Deelname is gratis. De start is tussen 9.00 en 11.00 uur. Deelnemers kiezen een wandel- of fietsroute en ontvangen een stempelkaart die bij alle vier de kerkgebouwen afgestempeld kunnen worden. Om 17.00 uur sluiten de kerkdeuren.

© Foto: Achterhoekse kerken

Gegevens

Datum:
31 augustus
Tijd:
09:00 - 11:00
Site:
www.geldersekerken.nl