Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo-expositie in de Petruskerk in Spankeren

31 augustus - 1 september

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is in de Petruskerk in Spankeren de duo expositie te zien van Magda Snijder en Aad van den Bosch. Met deze expositie laten zij hun nieuwste werk zien.

In een spannende mix van technieken, waaronder klei, beton en metalen, verwerkt Magda Snijders persoonlijke motieven in haar werk. Zij onderzoekt thema’s als Kwetsbaar en Ouderlijk Huis. In deze expositie toont Magda haar laatste werk. Het thema daarvan is Vrolijk. Om ‘vrolijk’ te onderzoeken heeft zij zich verdiept in het plateel schilderen, wat bekend is van het Delfts Blauw. Deze oude techniek past zij toe op schalen, vazen, borden e.d. Door middel van haar kunst onderzoekt Magda processen als groei, verval, de balans tussen orde en wanorde.

Aad van den Bosch uit zich via digital glaskunst vooral met krachtige kleuren. Via zijn kunst verwerkt hij de dagelijks berichten die via de media op hem af komen. De kleurkeuze hangt af van zijn stemming, op dat moment. Er zijn periodes dat hij vooral ‘blauw werk’ maakt en andere periodes gaat hij voor ‘rood werk’. Zijn surrealistische werken op aluminium- of glaspanelen raken door de universele beelden en zijn kleurgebruik het onderbewustzijn van mensen. Aad weet met zijn werk de emotiestromen die opgesloten liggen in het gevoelsleven te beroeren. Hij verwerkt thema’s als ‘geloof, hoop en liefde’, ‘oorlog en vrede’ en ‘de uitputting van de aarde’. Het zijn pittige onderwerpen, maar Aad geeft elk glaswerk ook een positieve lading mee. Er is namelijk altijd hoop.

De expositie is open van 11.00u tot 17.00 uur.

© Foto: Magda Snijder / Aad van den Bosch

Gegevens

Begin:
31 augustus
Einde:
1 september

Locatie

Petruskerk
Kerkweg 2
Spankeren,
+ Google Maps