Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vier de Dag van de Achterhoekse Popmuziek: Een feest van lokaal talent

9 november @ 12:00 - 18:00

Op 9 november staat de Achterhoek weer volledig in het teken van muziek tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Dit unieke evenement zet lokaal talent in de schijnwerpers en biedt een podium voor de diversiteit en creativiteit van muzikanten uit de regio. Met optredens op verschillende locaties door de hele Achterhoek kunnen muziekliefhebbers genieten van een breed scala aan stijlen, van rock en pop tot folk en elektronische muziek.

Radio Ideaal, de regionale omroep van de Achterhoek, organiseert in het Stadshuus in Lochem een speciale editie van 12.00 – 18.00 uur van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Hier staan drie lokale topacts op het programma: FReD, Tim Schot en The Surfing Crows.
Deze artiesten brengen elk een unieke sound en staan garant voor een middag vol muzikaal vuurwerk. Publiek is van harte welkom. De uitzending wordt op zowel radio als tv uitgezonden.

FReD: is een frisse nieuwe rockband bestaande uit drie ervaren muzikanten: Frank, René en Douwe. Samen creëren ze een eigenzinnig geluid, met invloeden van bands als Rush, Yes en Porcupine Tree. Het trio speelt voornamelijk eigen werk, aangevuld met enkele niet alledaagse covers. Hun muziek varieert van stevige, rechttoe rechtaan rock tot breed uitgesponnen composities met progressieve elementen. FReD weet met hun dynamische stijl zowel de liefhebber van complexe muziekstructuren als de meer traditionele rockfan te bekoren.

Tim Schot: bewijst dat je voor het levenslied geen wieg in de Jordaan nodig hebt. Toen hij op een besloten feest voor het eerst de microfoon pakte, wist het publiek meteen: “Hier moet je iets mee doen!” Als nuchtere jongen uit het oosten van het land zette hij consistent zijn stappen in de muziekwereld, wat niet onopgemerkt bleef. Een optreden van Tim wordt gekenmerkt door zijn brede lach, sterke verhalen, en veel interactie met het publiek. Zijn repertoire bestaat uit Nederlandstalige muziek, van pop- en levenslied tot volks- en feestcovers, altijd afgestemd op de gelegenheid. Naast zijn bekende covers werkt Tim ook aan eigen nummers, waarin persoonlijke gebeurtenissen en gevoelens worden vertaald naar herkenbare thema’s. Zijn muziek heeft een toegankelijke pop-sound met een levensliedkarakter, wat garant staat voor meezingers en een geweldige sfeer.

The Surfing Crows: Deze band heeft een verhaal dat net zo avontuurlijk is als hun muziek. Sinds hun oprichting in 2017 op het surfstrand van Hummelo, omgeven door een stevige storm en een dramatische bliksemflits, ontstond een unieke band van kraaien die door de bliksem waren getransformeerd tot muzikanten. Deze “The Surfing Crows” spelen surfrock, geïnspireerd door de muziek die ze als jonge kraaien op het strand en uit de tiki-barretjes hoorden. Met hun energieke surfrock optredens hebben ze een solide fanbase opgebouwd. Ze brachten diverse gelimiteerde cassettebandjes uit en werken momenteel hard aan hun eerste officiële plaat. De leden hebben ook een indrukwekkende muzikale achtergrond en speelden in bands als Plork en de Aannemers, The Killer Bananazz, The Rumblin Ratrods en Black Coffee Rebels. Verwacht van deze band een avond vol opzwepende surfgeluiden en humoristische flair

Wat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek extra bijzonder maakt, is dat de optredens plaatsvinden op een mix van locaties – van gezellige kroegen en muziekcafés tot buitenpodia en culturele centra. Eén van de hoogtepunten is de avond in het Stadshuus in Lochem, georganiseerd door Radio Ideaal, waar FReD, Tim Schot en The Surfing Crows het publiek zullen vermaken. De meeste optredens, inclusief de acts in het Stadshuus in Lochem, zijn gratis toegankelijk, zodat iedereen van jong tot oud kan genieten van de rijke muzikale diversiteit in de regio.

© Foto: Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Gegevens

Datum:
9 november
Tijd:
12:00 - 18:00

Locatie

Stadshuus Lochem
Markt 3
Lochem,
+ Google Maps