Ondernemers zijn belangrijk voor Bronckhorst. Ze zorgen voor de werkgelegenheid van inwoners, maar dragen ook in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in de kernen. De gemeente wil graag haar waardering uitspreken voor de ondernemers in Bronckhorst. Daarom organiseert de gemeente Bronckhorst, samen met een werkgroep van ondernemers, de uitreiking van de Ondernemer van het Jaar prijs, Startersprijs en Publieksprijs. In augustus maakte de gemeente Bronckhorst al bekend wie de genomineerden voor de prijzen zijn.

Voor de Publieksprijs konden inwoners voor de zomer bedrijven in Bronckhorst aanmelden, waarvan zij vinden dat die in het zonnetje gezet moeten worden. Uit de aanmeldingen selecteerde de gemeente 4 genomineerden voor de publieksprijs. De genomineerden zijn de ReadShop in Zelhem, AV Hovenier in Hoog-Keppel, Puur Fashion in Zelhem en Modern Hippy Campsite in Toldijk. De winnaar van de Publieksprijs wordt ook door inwoners bepaalt. Breng je stem uit via de website of scan de QR-code. Dat kan tot en met 31 oktober.

De genomineerden voor de categorie ‘Ondernemer van het jaar’ zijn Rometron in Steenderen, PB International in Zelhem, 1voud Werken & Gezondheid in Vorden en Discus Molenkamp in Zelhem. De genomineerden voor de categorie ‘Starter van het jaar’ zijn restaurant Bosloods 1873 in Vorden, Italiaans restaurant Pipa in Hengelo en IJzerwarenspeciaalzaak Enorm Derksen in Hengelo. De winnaars van deze 2 categorieën worden gekozen door een jury op basis van verschillende criteria.

De bekendmaking van de winnaars in de 3 categorieën is tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 november bij Den Bremer in Toldijk. Ondernemers kunnen zich voor de avond aanmelden op de website van de gemeente Bronckhorst. De prijs voor de winnaars bestaat onder andere uit een fraaie bokaal en een geldbedrag voor een activiteit.

© Foto: Gemeente Bronckhorst