Van 9 tot en met 15 oktober is het de Week van de Veiligheid. Vrijdagmiddag 13 oktober zijn inwoners welkom op een veiligheidsmarkt voor het gemeentehuis in Lochem. Daar is van alles te beleven in het Brandpand en bij een stand van bureau Drugszaken. Neem ook een kijkje in een brandweerwagen en ga in gesprek met politie, brandweer en de gemeente. Het belooft een leuke en leerzame middag te worden.

In het ‘Brandpand’ kunnen bezoekers veel leren over brandveiligheid tijdens een spel. Er is brand geweest in een rode container. door een QR-code te scannen op de smartphone kunnen bezoekers meedoen, en kans maken op een rookmelder. zij krijgen dan ook meer informatie over brandveiligheid in huis en het belang van een vluchtplan. Ook bureau Drugszaken is aanwezig. bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe een cocaïnewasserij, hennepteelt en productie van synthetische drugs in zijn werk gaan. Wat de gevaren en de risico’s zijn. En hoe men sneller en beter signalen van drugsproductie herkent. Een uitleg duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Elk heel uur start een uitleg. De eerste start om 13.00 uur.

De veiligheidsmarkt wordt op vrijdag 13 oktober georganiseerd van 13.00 tot 17.00 uur voor het gemeentehuis in Lochem. De brandweer, politie, bureau Drugszaken en de gemeente Lochem hopen op een geslaagde veiligheidsmarkt met veel bezoekers.

© Foto: BureauDrugszaken