De Ronde van de Achterhoek organiseert samen met wielerverenigingen uit de regio in het weekend van 12 en 13 maart de Achterhoek Cup voor junioren tussen de vijftien en achttien jaar. Tijdens het nieuwe side-event van de wielerronde kunnen jeugdige renners zich in beeld rijden bij scouts en talentcoaches, zo schrijft REGIO8.

“Zowel de KNWU als de organisatie van de Ronde van de Achterhoek vindt het van groot belang te investeren in jeugdige renners zodat de wielersport en dus ook de Ronde van de Achterhoek toekomst kan hebben”, aldus de organisatie. Samen met de wielerverenigingen de Zwaluwen uit Doetinchem, De Stofwolk uit Eibergen en De Peddelaars uit Aalten is de Achterhoek Cup in het leven geblazen. De Achterhoek Cup is onderdeel van een nieuwe districtcompetitie van wielerbond KNWU die naast het bestaande aanbod georganiseerd wordt. De Achterhoek Cup wordt zaterdag 12 maart afgetrapt met een criterium in en nabij het parcours van De Stofwolk in Eibergen. Ook de tijdrit vindt op de zaterdag plaats en wordt gereden tussen Eibergen en Neede. Op zondag is er een omloop op het parcours bij de Watertoren in Aalten. “Om het parcours meer Achterhoeks elan te geven, is de gravel- en klinkerstrook bij de Bruninkweg hier aan toegevoegd”, aldus de organisator van de wedstrijd.

De Ronde van de Achterhoek vindt dit jaar plaats op zondag 28 augustus. Zowel de start als finish, van de internationale UCI koers die de hele regio doorkruist, zijn dit jaar in Aalten. De toertocht voor de recreatieve wielrenners staat in de agenda voor zondag 26 juni.

Foto: Ronde van de Achterhoek