De eerste scènes van The Passion zijn woensdagavond opgenomen bij kasteel Slangenburg in Doetinchem. Zo werd er gedraaid bij het kasteel en in de bossen van het landgoed. Dit bericht REGIO8.

Omdat het paasverhaal zich op verschillende plekken afspeelt, worden sommige scenes vooraf al opgenomen. De afstand tot het centrum van Doetinchem is te groot om de scenes live te kunnen spelen. Zo werd in het bos bij kasteel Slangenburg een fragment opgenomen waarin Jezus, gespeeld door Soy Kroon, bidt tot zijn vader. KRO-NCRV en producent Mediawater hebben er voor gekozen om de omgeving van Doetinchem nadrukkelijk te betrekken bij The Passion. “De Achterhoek heeft natuurlijk een mooie plattelandsomgeving”, vertelt producent Jacco Doornbos. “Daarom willen we niet alleen de binnenstad van Doetinchem laten zien, maar ook ‘groot Doetinchem’ pakken we mee, en daar hoort natuurlijk een kasteel als Slangenburg helemaal bij.” Volgens de producent is het nog niet eerder voorgekomen dat een kasteel een prominente plek krijgt in The Passion.

De twaalfde editie van The Passion heeft als thema ‘Alles komt goed?!’, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen. Vorige week werden de eerste vijf namen van de cast bekendgemaakt. Naast acteur Soy Kroon die Jezus speelt is Dennis Weening te zien als Judas. Actrice Noortje Herlaar neemt de rol van Maria op zich, acteur Sabri Saad El Hamus is als Pilatus te zien en Thomas Cammaert speelt Petrus. The Passion in Doetinchem is op donderdag 14 april bij de bij KRO-NCRV te zien op NPO 1 om 20.30 uur.

Foto: REGIO8