Zaterdag 5 maart komen BBB partijvoorzitter Erik Stegink en Tweede Kamerlid Caroline van der Plas naar Aalten voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen van Meedenken met Lochem, Ondernemend Berkelland, NPB (Dorp en Platteland Beweging, Oude IJsselstreek) en BBB-HMV (Aalten), Achterhoekse lokale partijen die een BoerBurgerBondgenoot overeenkomst sloten met de landelijke BoerBurgerBeweging.

Van der Plas en Stegink komen naar Aalten op uitnodiging van de 4 partijen: er is een ontmoeting gepland op een mooie landelijke locatie, Suzie’s Farm, in de Aaltense buurschap de Haart. In veel plattelandsgemeenten heeft de BBB het bij de 2e Kamer verkiezingen van vorig jaar bijzonder goed gedaan, ook in de Achterhoek. In Oude IJsselstreek, Aalten, Lochem en Berkelland kreeg de BBB veel stemmen. In alle plaatsen was de BBB de grootste stijger in de uitslagen.

Het landelijk bestuur van de BBB realiseerde zich dat ze voor de gemeenteraadsverkiezingen iets moesten doen. Zelf mee doen als partij kwam te vroeg. Het landelijk bestuur van de BBB de koppen bij elkaar en bedacht het bondgenootschap; onafhankelijke partijen die zich verwant voelen met de standpunten van de landelijke BBB konden in overleg met de BBB zo’n bondgenootschap aangaan. Afgelopen december zette MmL de handtekening onder een bondgenoot overeenkomst.

Foto: Meedenken met Lochem