Het motorsportteam Performance Racing Achterhoek uit Hengelo heeft een ware straatracer binnengesleept voor het komende seizoen. Naast de coureurs Jorn Hamberg en Ilja Caljouw komt vanaf dit jaar de Noord-Ierse coureur Adam McLean het Achterhoekse raceteam versterken.

“Ik heb na een aantal jaar racen in het Verenigd Koninkrijk de keuze gemaakt om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, laat Adam McLean weten. “Ik moet de nieuwe circuits nog wel leren, wat een hoop werk gaat zijn, maar ik kijk uit naar deze uitdaging.” En die uitdaging moet volgens teambaas Arno Wassink wel goedkomen: “Hij is in Ierland een bekende coureur en hij weet heel goed wat straatracen betekent.” In Nederland is Adam McLean geen bekende naam, maar in Noord-Ierland heeft hij al aardig wat prestaties op zijn naam staan.

Zo heeft hij de afgelopen jaren een aantal keer de top vijf positie weten te bemachtigen tijdens de North West 200-straatrace, het grootste sportevenement van Ierland en tevens de warming-up van de Isle of Man TT. Daarnaast was hij in 2017 de snelste nieuwkomer tijdens de Isle of Man TT, de gevaarlijkste race ter wereld. Het Achterhoekse raceteam haalt hiermee dus absoluut geen nieuwkomer binnen. “Het is nog wel afwachten wat de resultaten worden,” aldus Wassink. “Top vijf moet wel lukken, een paar podiumplekken moet ook wel haalbaar zijn.”

De Noord-Ierse coureur kan de thuisrace van het Achterhoekse raceteam op de Varsselring niet rijden, omdat deze tegelijkertijd gehouden wordt als de North-West 200, de thuisrace van McLean. Toch vindt de Noord-Ier het jammer dat hij voor een dilemma stond: “De race in Hengelo is de thuisrace van mijn team, ik hoop volgend jaar daar wel echt te kunnen rijden.” De keuze om in Noord-Ierland te gaan racen snapt Wassink volledig: “Hij moet die race gaan rijden, dat is zijn race.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

©️ Foto: Performance Racing Achterhoek