Van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 17 april 06.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-zuid en de Hamelandweg, de N313. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Op dat moment werkt wegenbouwer RWS aan de N18 ter hoogte van Lichtenvoorde, de bouw van een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers en de aanpassing van de parallelweg Europaweg. ”We maken de N18 verkeersveiliger. Dit doen we door het opheffen van het kruispunt N18-Zieuwentseweg en het uitbreiden van het kruispunt N18-Richterslaan. Ook bouwen we onder de N18 een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers en vervangen het geluidscherm” aldus de woordvoerder van RWS.

Het doorgaand verkeer op de N18 wordt in beide richtingen omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Ook verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt omgeleid. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden langs de weg. Daarnaast worden er enkele (boven)regionale adviesroutes ingezet. De Europaweg blijft tot 17 april 06.00 uur gesloten voor alle verkeer tussen de Lakendijk en de Nieuwedijk in beide richtingen. Dit gaat om de parallelweg van de N18 langs Lichtenvoorde. Woningen en percelen aan de Boschlaan en Europaweg blijven bereikbaar, hiervoor zijn maatwerkafspraken gemaakt.

Op woensdag 22 maart wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Tussen 18.00 uur en 20.30 uur zijn belangstellenden welkom in Zalencentrum ’t Zwaantje te Lichtenvoorde.

© Foto: RWS