Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietstoertocht, auto sterrit én auto toerrit op Koningsdag in Zelhem

27 april

De Zelhemse Auto-en Motor Club (ZAMC) organiseert nu al een paar jaar een fietstoertocht én een auto-sterrit op Koningsdag. Die paar jaar hebben deelnemers duidelijk gemaakt dat er nog best wat méér activiteiten georganiseerd kunnen worden. De ZAMC werkgroep heeft direct besloten daar gehoor aan te geven met als gevolg dat er dit jaar uit liefst vier programma onderdelen gekozen kan worden. Twee voor de fietsende deelnemers en twee voor de auto liefhebbers.

Er zijn tegenwoordig veel mensen die de auto liever laten staan en er met de fiets op uittrekken. Voor deze groep actieve en sportieve mensen zijn een 2-tal prachtige fiets-toertochten uitgezet, gewoon gezellig met de familie, vrienden of buren op pad zonder enige “wedstrijdstress”. Er is een route van circa 20 kilometer uitgezet vooral de fietsers die het liever wat “kort” willen houden. Deze route is ook erg geschikt voor ouders met kinderen. Daarnaast is er een route van 45 kilometer uitgezet voor de stoere doortrappers. De route loopt uitsluitend over (ver)harde wegen en fietspaden.

Bij een puzzelrit of oriëntatierit, vaak ook wel sterrit genoemd, krijgen de deelnemers voor aanvang een blad met instructies die onderweg moeten worden uitgevoerd. Natuurlijk is het algemeen bekend dat goed lezen van de instructies de sleutel is tot het succes. Soms blijkt “pittig overleg” met de medepassagier(s) nodig om tot de juiste oplossingen te komen.

Lekker ontspannen (samen) een mooie route rijden. Die boodschap was duidelijk en daarom heeft ZAMC een dergelijke toertocht aan het Koningsdag-programma toegevoegd. Met een eenvoudige routebeschrijving op de knieën kan er dit jaar een mooie toertocht van ca. 75 kilometer door de Achterhoek gereden worden. Nee, niet over drukke provinciale wegen, maar vooral via de rustige buitenwegen, dan kom je immers op de meest onverwachte plekken.

© Foto: ZAMC

Gegevens

Datum:
27 april